نوشته شده توسط : mohadeseh

کاشت دندان به روش ایمپلنت روشی کاملاً تخصصی است که اگر در نحوه‌ی انجام آن دقت لازم در نظر گرفته نشود، به طور حتم بیمار اذیت خواهد شد. همانطور که می‌دانید قالب گیری ایمپلنت از مراحل کاشت ایمپلنت دندان به شمار می‌رود که برعکس عقیده‌ی مراجعین که این بخش از کار کاشت دندان را ساده می‌دانند، نیاز به تخصص و مهارت جدی دارد. پر واضح است دندانی که به هر دلیلی از دست رفته باشد باید با روش‌های مناسب جایگزین شود که ایمپلنت اگر چه روشی پرهزینه است اما کیفیت انجام آن و درصد موفقیت‌آمیز بودن این روش سبب شده است تا افراد بیشتر به استفاده از ایمپلنت دندان روی بیاورند. حال ما در این مطلب قصد داریم درباره‌ی مراحل قالب گیری ایمپلنت صحبت کنیم تا اگر در حال حاضر قصد انجام این روش را دارید، اطلاعات بیشتری داشته باشید.

قالب گیری ایمپلنت

روش های قالب گیری ایمپلنت

برای انجام مراحل ایمپلنت دندان که قالب گیری یکی از مهم‌ترین آنهاست، روش‌های بخصوصی وجود دارد که ما در ادامه هر کدام را به اختصار توضیح می‌دهیم:

– قالب‌گیری تری‌باز. در این روش از قالب‌گیری که در سطح فیکسچر انجام می‌شود از دقت فوق العاده مناسبی برخوردار است که به همین دلیل متخصصان باتجربه از این روش بهره می‌برند. ضمن اینکه در روش تری‌باز از ایمپرشن کوپینگ بار استفاده خواهد شد که مزیت آن به حداقل رسیدن جابجایی اجزا در حین برداشت قالب است.

– قالب‌گیری تری‌بسته. اگر برای قالب‌گیری امکان بکارگیری از اباتمنت نباشد، قالب‌گیری سطح فیکسچر به شکل تری‌بسته خواهد بود. گفتنی است که در این روش از قالب گیری ایمپلنت از کوپینگ به جای هیلینک بکارگیری می‌شود که در اطراف آن تزریق ماده قالب‌گیری در نظر گرفته می‌شود.

گفتنی است که هر کدام از روش‌های عنوان شده مراحل خاص خودشان را دارند که پزشک معالج باید به دقت به آنها رسیدگی کند تا در نهایت بهترین نتایج حاصل شود.

در مورد قالب گیری ایمپلنت دندان چه می دانید؟

قالب گیری ایمپلنت دندان چگونه است؟

در این بخش به مراحل قالب‌گیری ایمپلنت دندان اشاره می‌کنیم:

  • بعد از یک هفته الی ده روز بافت دندان که با تشخیص دندانپزشک باز شده است، با بکارگیری ابزار مناسب پیچ هیلینگ بار شده و سپس پایه‌ی ایمپلنت دندان بررسی شده تا دارای استخوان و یا بافت نرم نباشد.
  • حال در این مرحله از فیکسچر مانت به جهت قالب‌گیری استفاده می‌شود که باید بر روی بدنه‌ی ایمپلنت قرار داده شود. برای اطمینان از این موضوع نیز کافی است با بکارگیری عکس رادیوگرافی قرار گرفتن مانت بر روی ایمپلنت دندان بررسی شود.
  • در مرحله بعدی از قالب گیری ایمپلنت روی قالب سفارش داده شده پنجره‌ای باز می‌شود که فیکسچر بتواند از آن عبور کند. ضمناً تری قالب‌گیری درون حفره‌ی دهان نیز بررسی شده تا اطمینان حاصل شود که فیسکچر مانت ار درون تری بیرون زده باشد.
  • حال باید مواد قالب‌گیری درون و اطراف مانت در نظر گرفته شود. در واقع تری قالب باید از مواد سیلیکونی پر شود و سپس درون دهان جای داده خواهد شد. باید دقت شود که باقی موادهای اضافی بهتر است که پاک شوند.
  • به محض اتمام قالب‌گیری، مانت از ایمپلنت جدا شده و بعد از آن نیز تری قالب‌گیری نیز از دهان خارج می‌شود. در آخر نیز مجدداً هیلینگ روی ایمپلنت قرار داده خواهد شد.

این مطلب به اینجا ختم نمیشود، اگر میخواهید درباره اهمیت و مراحل قالب گیری ایمپلنت دندان، بیشتر بدانید، کلیک کنید.

 


:: برچسب‌ها: ایمپلنت دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 339
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mohadeseh

 

آیا دندانی را از دست داده اید و از خود می پرسید: "آیا ایمپلنت های دندان برای همیشه ماندگار هستند؟" بیایید نگاهی به طول عمر ایمپلنت های دندانی بیندازیم.

کسانی که دندان های از دست رفته دارند حداقل یک بار به کاشت ایمپلنت دندان فکر کرده اند. بسیاری از مردم در مورد ایمپلنت های دندانی سؤالاتی دارند که آنها را از انجام این روش باز می دارد.

بزرگترین سوال؟ "آیا ایمپلنت های دندان برای همیشه دوام می آورند؟" برای یادگیری پاسخ این سوال به همراه اطلاعات بسیار مفیدتر در مورد موضوع ایمپلنت دندان، به خواندن ادامه دهید.

آیا ایمپلنت های دندانی برای همیشه ماندگار هستند؟

یکی از رایج ترین سوالات مردم این است: "دوام ایمپلنت های دندانی چقدر است؟" پاسخ به عوامل مختلفی از جمله نحوه مراقبت از ایمپلنت بستگی دارد. اما به طور کلی، طول عمر ایمپلنت های دندانی حدود 25 سال است.

چه چیزی بر مدت زمانی که باید اینویزیلاین بپوشید تأثیر می گذارد؟

سن شما ممکن است در سرعت یا کندی حرکت دندان های شما نقش داشته باشد. هر چه سن شما بالاتر می رود، زمان بیشتری طول می کشد تا دندان های شما به موقعیت جدید حرکت کنند. به همین دلیل، بیماران مسن اغلب مجبورند اینویزیلاین را برای مدت طولانی تری بپوشند.

با این حال، اگر سن‌تان بالا باشد، احتمال اینکه دندان‌هایتان در طول زمان به موقعیت اصلی خود بازگردند، کمتر است.

همچنین می‌توانید با پوشیدن سینی‌های تا حد امکان، تأثیرگذاری آن‌ها را کنترل کنید. هرچه بیشتر از بریس‌های اینویزیلاین استفاده کنید، سریع‌تر عمل می‌کنند. به همین دلیل، دندانپزشکان توصیه می کنند که حداقل 22 ساعت در روز آنها را بپوشید.

شما می توانید سینی های خود را برای غذا خوردن و زمانی که دندان های خود را تمیز می کنید بردارید. جدا از این، سعی کنید آنها را در خود نگه دارید.

یکی دیگر از عوامل مهم در جدول زمانی شما، متأسفانه، از دست شما خارج است. نوع ناهماهنگی که می‌خواهید اصلاح کنید می‌تواند بر مدت زمانی که باید را بپوشید تأثیر بگذارد.

اصلاح ناهماهنگی های شدیدتر نسبت به موارد جزئی زمان بیشتری می برد. بیایید نگاهی به برخی از ناهماهنگی‌های رایج بیندازیم و اینکه چقدر طول می‌کشد تا با استفاده از برطرف شوند.

ایمپلنت های دندانی چیست؟

ایمپلنت دندان نوعی راه حل دائمی طولانی مدت برای کسانی است که نیاز به تعویض دندان دارند. ایمپلنت را می توان به تنهایی برای جایگزینی یک دندان استفاده کرد. در این شرایط تاجی شبیه دندان طبیعی روی ایمپلنت می رود.

همچنین ممکن است از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزین کل دهان برای جایگزینی دندان استفاده شود. زمانی که فردی دندان های کمی داشته باشد یا بدون دندان باشد، می توان از ایمپلنت ها برای حمایت از پروتزها با ایمن تر از چسب ها استفاده کرد. گاهی اوقات از مینی ایمپلنت ها به جای مینی ایمپلنت های اندازه کامل برای پشتیبانی از مجموعه های کامل پروتز استفاده می شود.

اجزای ایمپلنت

سه قسمت اصلی ایمپلنت های دندانی را تشکیل می دهند. اینها شامل خود ایمپلنت، اباتمنت و تاج است.

ایمپلنت

خود ایمپلنت مانند ریشه دندان عمل می کند. این یک پایه تیتانیومی است که معمولاً از تیتانیوم ساخته شده است که با جراحی در فک کاشته می شود.

تکیه گاه

اباتمنت برای ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی استفاده می شود. این قسمت بالای استخوان فک باقی می ماند و روی ایمپلنت پیچ می شود.

تاج پادشاهی

تاج قسمتی است که می بینید و شبیه دندان طبیعی است. تاج ها معمولاً از سرامیک ساخته می شوند، اگرچه تغییرات ارزان تری نیز وجود دارد. این به تکیه گاه بسته می شود.

مزایای ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد. برخی از مزایای ایمپلنت عبارتند از:

  • اعتماد به نفس را تقویت کنید تا بتوانید دوباره لبخند بزنید
  • دائمی (بر خلاف پروتزهای مصنوعی که متحرک هستند)
  • در مقایسه با دندان های از دست رفته یا آسیب دیده، غذا خوردن را آسان تر می کند
  • راحت تر صحبت کردن در مقابل دندان های از دست رفته
  • می تواند به جلوگیری از کاهش تراکم استخوان فک در اثر از دست دادن دندان کمک کند
  • از ظاهر جوان‌تر صورت پشتیبانی می‌کند (بدون ظاهر افتادگی معمولی در افراد کم یا بدون دندان)

اینها تنها چند مزیت است. دریافت ایمپلنت دندان بر اساس موقعیت منحصر به فرد شما ممکن است مزایای بیشتری داشته باشد.

جایگزین های ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان تنها گزینه زمانی نیست که شما دندان های از دست رفته دارید، اگرچه بسیاری معتقدند که بهترین گزینه است.

گزینه های جایگزین جایگزینی معمولی برای ایمپلنت های دندانی شامل بریج، دندان مصنوعی، روکش دندان و مینی ایمپلنت است.

عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت های دندانی

همانطور که در بالا ذکر شد، ایمپلنت های دندانی به طور متوسط ​​25 سال دوام می آورند. دلایل زیادی وجود دارد که ایمپلنت ممکن است کمتر یا بیشتر از این طول عمر متوسط ​​دوام بیاورد. این دلایل در زیر مورد بحث قرار گرفته است.

بهداشت دهان

افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می کنند، ایمپلنت هایشان دوام بیشتری خواهد داشت. این بدان معناست که شما باید حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. معاینات منظم دندانپزشکی نیز مهم است.

غذا و عادات جویدن

غذاهای شیرین، چسبنده یا سفت می توانند بر طول عمر ایمپلنت شما تأثیر منفی بگذارند. دندانپزشک شما احتمالاً به شما خواهد گفت که حداقل تا زمانی که بهبودی دهان شما طول می کشد از این موارد اجتناب کنید. فشردن فک یا جویدن سخت نیز می تواند طول عمر ایمپلنت شما را کاهش دهد.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mohadeseh

لمینت دندان، کامپوزیت دندان و روکش دندان، هر سه روش‌هایی هستند که به عنوان دندانپزشکی زیبایی طرفداران زیادی دارند و برای اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار می‌گیرند. با وجود تفاوت‌هایی که بین این سه روش وجود دارد، برخی از افراد گمان می‌کنند که همه آن‌ها دارای کاربرد‌‌های مشترک و مشابهی هستند. این درحالی است که هر یک از درمان‌های دندانپزشکی نام برده با هم فرق دارند و دارای کاربردهای متفاوتی هستند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره لمینت دندان، کامپوزیت دندان و روکش دندان در اختیار شما قرار دهیم. با مطالعه این مقاله به خوبی متوجه فرق لمینت و کامپوزیت خواهید شد.

لمینت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان چیست؟

یکی دیگر از روش‌های اصلاح طرح لبخند که کاربردی شبیه به لمینت دارد و دندانپزشک به جای روکش سرامیکی از خمیر کامپوزیت برای برطرف‌کردن ایرادهای دندان‌ها استفاده می‌کند، کامپوزیت دندان نام دارد. کیفیت کامپوزیت دندان نسبت به لمینت کمتر است؛ اما به طور کلی زیباسازی دندان‌ها با کامپوزیت دندان هزینه کمتری در بر دارد. خمیر کامپوزیت بعد از قرار گرفتن روی سطح دندان‌هایی که مقداری تراشیده شده‌اند، توسط دندانپزشک به فرم دلخواه در می‌آید و سپس با استفاده از اشعه نور آبی، خمیر سفت و محکم می‌شود.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان یک نوع پروتز دندانی است که بعد از قالب‌گیری در لابراتوار ساخته می‌شود و به عنوان تاج دندان بر روی دندان‌های طبیعی و آسیب دیده افراد قرار می‌گیرد. دندانپزشک قبل از نصب روکش روی دندان عصب کشی شده، دور تا دور آن را به خوبی می‌تراشد و با استفاده از چسب مخصوص روکش را به روی دندان می‌چسباند. روکش‌های دندان دقیقا مانند یک کلاه محافظ روی دندان‌های عصب کشی شده قرار می‌گیرند و از تمام جهات دندان‌ها را احاطه می‌کنند. طول عمر و ماندگاری دندان‌های عصب‌کشی‌شده با استفاده از روکش‌های دندان به میزان زیادی افزایش می‌یابد.

لمینت دندان چیست؟

یکی از پرطرفدارترین روش‌های زیبایی دندان‌ها در دندانپزشکی برای اصلاح طرح لبخند، روش لمینت دندان است. لمینت دندان لایه‌ای نازک از جنس سرامیک است که به سطح دندان‌های جلویی افراد متصل می‌شود و همه عیب‌های ظاهری دندان‌ها را پوشش می‌دهد. روکش‌های لمینت دندان با استفاده از قالب دندان افراد و در لابراتوار تولید می‌شوند و در طول دو جلسه توسط دندانپزشک متخصص روی دندان‌های جلویی بیمار نصب می‌شوند. برای اتصال روکش به سطح دندا‌ن‌ها، دندانپزشک مقدار بسیار کمی از دندان را می‌تراشد. لمینت دندان یکی از روش‌های بادوام، ماندگار و در عین حال پرهزینه محسوب می‌شود.

تفاوت های لمینت و کامپوزیت از نظر جنس

تفاوت لمینت و کامپوزیت از نظر جنس باعث شده‌است که طول عمر و ماندگاری لمینت دندان و کامپوزیت دندان با هم متفاوت باشد. جنس لمینت از سرامیک ساخته می‌شود؛ اما برای ساخت کامپوزیت دندان از مواد خمیری رزین کامپوزیت استفاده می‌شود. جنس لمینت دندان به گونه‌ای است که بسیار شفاف است و زیبایی خاصی به لبخند افراد می‌بخشد. از نظر زیبایی جنس لمینت خیلی بهتر از کامپوزیت است و در برابر عواملی مانند رنگ‌پذیری و لکه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. اما در مقابل، کامپوزیت دندان درست مانند دندان‌های طبیعی، با خوردن مواد خوراکی رنگی به مرور زمان دچار تغییر رنگ می‌شود.

تفاوت های لمینت و کامپوزیت از جهت قیمت

یک مورد دیگر که می‌توان به عنوان فرق لمینت و کامپوزیت معرفی کرد، متفاوت‌بودن قیمت این دو روش است. قیمت کامپوزیت دندان همواره از لمینیت دندان ارزان‌تر است. روش کامپوزیت با استفاده از مواد اولیه کم هزینه‌تر انجام می‌شود و دندانپزشک آن را در یک جلسه به اتمام می‌رساند. در واقع کامپوزیت به عنوان ارزان‌ترین و کم هزینه‌ترین روش اصلاح طرح لبخند و برطرف‌کردن عیب‌های دندان مانند فاصله‌دار بودن، کجی، ساییده‌شدن و زردشدن دندان‌ها محسوب می‌شود. دلیل گران‌بودن لمینت دندان هم عواملی مانند نحوه نصب روکش سرامیکی، جنس روکش و مقاومت بالای آن در برابر زردشدن، شکستن و ساییدگی، بالا بودن دستمزد دندانپزشک و غیره‌ است.

تفاوت لمینت و کامپوزیت از نظر تکنیک انجام کار

فرق لمینت و کامپوزیت از نظر تکنیک انجام کار به این صورت است که برای انجام کامپوزیت دندان، قالب‌گیری لازم نیست و قراردادن مواد خمیری کامپوزیت روی دندان‌های جلویی هر فک بیمار جهت اصلاح طرح لبخند حدودا پنج ساعت به طول می‌انجامد؛ اما برای انجام مراحل لمینت تقریبا دو هفته الی یک ماه زمان نیاز است. دلیل طولانی‌بودن مراحل لمینت، انجام پروسه قالب‌گیری و آماده‌شدن روکش‌‌های سرامیکی در لابراتوار است. برای نصب روکش سرامیکی دندان‌ها در روش لمینت، دندانپزشک نیم‌میلی‌متر از سطح دندان‌های فرد را می‌تراشد. در روش کامپوزیت در صورت شکستگی یا لب‌پرشدن امکان ترمیم وجود دارد؛ اما در روش لمینت، دندان آسیب‌دیده باید به طور کامل با یک روکش لمینتی جدید تعویض شود.

تفاوت لمینت و کامپوزیت از جهت ماندگاری

یکی دیگر از تفاوت‌های بین لمینت و کامپوزیت، ماندگاری و طول عمر هر یک از این روش‌هاست. ماده رزین به عنوان ماده خمیری به کار رفته در کامپوزیت به اندازه لمینت محکم نیست. در این روش دندان‌ها بعد از پنج الی هفت سال، کیفیت و ماندگاری خود را از دست می‌دهند و حتما باید ترمیم شوند؛ اما لمینت اگر به خوبی و با دقت نگهداری شود، حدود ده الی بیست سال طول عمر و ماندگاری دارد. برای افزایش ماندگاری و طول عمر دندان‌هایی که با استفاده از این دو روش زیبا شده‌اند، باید به بهداشت دهان و دندان توجه زیادی داشته‌باشید و استفاده از مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید. هر چه میزان مراقبت از دندان‌ها بیشتر باشد، طول عمر و ماندگاری لمینت و کامپوزیت هم افزایش می‌یابد.

تفاوت روکش با لمینت و کامپوزیت دندان

لمینت دندان و کامپوزیت دندان هر دو به عنوان دو روش درمانی با اهداف مشابه برای اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار می‌گیرند و در واقع جزء یک خانواده محسوب می‌شوند. کسانی که توانایی مالی کافی برای استفاده از روش لمینت را ندارند، از روش کامپوزیت به عنوان یک روش ارزان و مقرون‌به‌صرفه‌ استفاده می‌کنند. اما ماهیت روکش دندان کاملا با کامپوزیت و لمینت متفاوت است و نمی‌توان روکش را به جای دو روش دیگر استفاده کرد. همان‌طور که در بخش‌های قبلی هم اشاره کردیم، روکش‌های دندان پروتز‌هایی هستند که به جای جنبه زیبایی بیشتر جنبه محافظتی از دندان‌های عصب‌کشی‌شده را دارند. تنها زمانی می‌توان از لمینت به جای روکش استفاده کرد که دندان‌های جلویی فرد عصب‌کشی شده‌باشد.

منبع مقاله: www.entekhabeno.com



:: برچسب‌ها: لمینت دندان , کامپوزیت دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 337
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 مهر 1401 | نظرات ()